Foredrag med Erika Søfting: Båt- og sengeryer, kystens sengeplagg

Jektefartsmuseet: Torsdag på Dekk
Foredrag med Erika Søfting: Båt- og sengeryer, kystens sengeplagg
Båtryer til bruk i båt og rorbu er en viktig del av nord-norsk kystkultur. Ryene ble brukt til sengeplagg langs hele vestkysten av landet. En flott samling ryer inngår i en utstilling om kystens kvinner på Jektefartsmuseet i sommer. Foredraget tar for seg ryene som sengeplagg, bruksområder og geografiske variasjoner.

Erika Søfting er etnolog/kulturviter med særlig interesse for kystkultur, handelshistorie og tradisjonskunnskap. Hun har vært avdelingsleder på Kjerringøy handelssted og Jektefartsmuseet, og var prosjektleder for Jektefartsmuseets utstilling og utvikling. Er levende opptatt av tradisjonsbåter og tradisjonskunnskap også på fritida og har hatt ulike verv og er aktiv i Forbundet Kysten og Norges Husflidslag.

Foredraget starter kl. 18:00, dørene åpner kl. 17:30. Kaféen vil selge kaffe og kake.
Billetten inkluderer foredrag, inngang til utstillingen og en omvisning etter foredraget med fokus på vår temporære utstilling, Kystens Kvinner.

17:30 Dørene åpner
18:00 Foredrag
19:00 Omvisning i utstillingen med fokus på utstillingen Kystens Kvinner.

Hva er "Torsdag på Dekk" hos Jektefartsmuseet?
"Torsdag på Dekk" vil tilby flere spennende ting. Interessante foredrag, aktiviteter eller spennende matopplevelser er noen eksempler på dette. Høsten 2024 fokuserer vi på en rekke spennende foredrag, hvor tematikken er knyttet opp mot vår temporære utstilling "Kystens Kvinner", som står ut året 2024.
19.09.24 18:00
Slutter: 19.09.24 20:00
Salget starter om: -479376:12:16

Voksen

kr 174,00
Billetten inkluderer foredrag, inngang til utstillingen og en omvisning etter foredraget med fokus på vår temporære utstilling, Kystens Kvinner. 17:30 Dørene åpner 18:00 Foredrag 19:00 Omvisning i utstillingen med fokus på utstillingen Kystens Kvinner.
Du trenger ikke oppdatere siden. Knappen for å bestille billetter blir automatisk aktivert når nedtellingen er ferdig.
Reservasjonen utgår om 15:00
+47

Ordreoppsummering

Billettype Antall Pris Gebyr Total