Eventet er ferdig

Ruun + Blodkarsk supp: Dep // Good Omens

Ruun + Blodkarsk supp: Dep // Good Omens
RUUN har siden 2017 tråkket seg inn i det norske undergrunnsmiljøet med intensjoner om kaos og nakkeknekkende riff. De slapp «Atheos» i 2019 som sin debut EP og ga ut deres første fullengder i April 2022 under navnet «Impermanence». Begge disse er gitt ut selvstendig. Ruun fanger brutalitet og atmosfære under et blytungt teppe av lyd, og gjør det kun som en trio. Dette blir deres første konsert på trøndersk jord!

____________________________________________________________________________

BLODKARSK ble unnfanget på Værnes i Nord-Trøndelag høsten 2003, av Erik Elden og Robert Gabrielsen. Begge hadde sine musikalske røtter plantet i norsk black metal og et brennende engasjement for trønderske myter, tradisjoner og natur. Tekster ble skrevet og fremført på trøndersk dialekt, med utgangspunkt i de mørke dimensjonene av nasjonalromantikken. Med riffbaserte komposisjoner og tradisjonelle melodier plassert over et solid trøndersk fundament utviklet Blodkarsk seg mot en egen tilnærming innen norsk black metal, og en demo med fem spor ble utgitt våren 2004.

Flytting og nye forpliktelser førte til at Blodkarsk døde hen, men musikken levde i stor grad videre. Forespørsler om når det skulle komme mer dukket stadig opp, mange år etter demoutgivelsen.

17 år skulle det ta, og våren 2021 var tiden inne. Elden og Gabrielsen ble raskt enige om å starte opp igjen, og nye låter ble produsert i høyt tempo. Temaene og sounden fra 2003-2004 ble videreført, men denne gangen med en ekstra sterk trøndersk fandenivoldskhet og en mer brutal og aggressiv brodd på musikken.

Sommeren 2021 ble nordtrønderen Andreas Langås inkludert, og hans trommestil og engasjement bidro til at musikken løftet seg ytterligere. Nye ideer vokste fram, andre ble forkastet, og stilen ble mer ensartet og tydelig. Grunnmuren fra 2003 står imidlertid stødig som de trønderske berg og fjell.

Blodkarsks første album «Rotvelt» ble utgitt digitalt og i et begrenset LP-opplag av bandet selv den 7. april 2022.

I dag er Blodkarsk mer aktive og produktive enn noensinne. Bandet er klare for å vise hele verden sin særegne trønderske black metal, med bunnsolid riffing, skjærende gitarmelodier og brutale vokallinjer.

Debutalbumet høstet mange gode tilbakemeldinger fra miljøet,og bandet vil nå begynne å vise seg fram live. Neste album «Jarpi» er ferdig innspilt og planlagt utgitt våren 2023.

Erik Elden: gitarer og bass
Robert Gabrielsen: vokal
Andreas Langås: trommer og backing vokal

«Ja, det bles når præst og klokkar dør. Ta bæstemor, hør prestekor. Piskeslag, slå piskeslag…»
- Knoka banki, 2021.
03.12.22 21:00
Slutter: 03.12.22 23:30
Salget starter om: -463933:53:16
Du trenger ikke oppdatere siden. Knappen for å bestille billetter blir automatisk aktivert når nedtellingen er ferdig.
Reservasjonen utgår om 15:00
+47

Ordreoppsummering

Billettype Antall Pris Gebyr Total