Vin & Sånt
Vin og ost fra Ystepikene på Varhaug
Vin & Sånt er en uformell og folkelig "vinskole", hvor vi sammen skal dukke ned i vinens forunderlige verden. Vi lar alle de avanserte faguttrykkene bli igjen hjemme, og har heller fokus på hvordan vi selv skal utvikle vår egen tilnærming til denne flotte drikken.
Smaken er som kjent som baken. Uten sammenligning forøvrig så gjelder det også i aller høyeste grad for vin.
Vin og ost har alltid vært gode følgesvenner. Men med nye og ikke minst lokale oster burde kanskje vinen også vurderes på ny ? Richard presenterer tradisjonelle og utradisjonelle smaker til lokale oster fra Ystepikene på Jæren.
Vin & Sånt vil bli faglig styrt av vinsommelier Richard Petterson fra Straen vin.
Om Ystepikene
Under en storslått himmel, ved grønne marker på Jæren, driver Ystepikene sitt eget ysteri på Varhaug. Gården har vært i familiens eie i 100 år, og her lager vi knallgode oster ysta på egenprodusert melk.
Ystepikene er dannet med utspring familiegarden som drives av Jon og Siri.
Ystepikene er Siri og døtrene med god hjelp av flere ansatte. Målet vårt er å lage oster som er lette å like samtidig som vi håper å kunne friste med noen spennende smaker.
Smaken er som kjent som baken. Uten sammenligning forøvrig så gjelder det også i aller høyeste grad for vin.
Vin og ost har alltid vært gode følgesvenner. Men med nye og ikke minst lokale oster burde kanskje vinen også vurderes på ny ? Richard presenterer tradisjonelle og utradisjonelle smaker til lokale oster fra Ystepikene på Jæren.
Vin & Sånt vil bli faglig styrt av vinsommelier Richard Petterson fra Straen vin.
Om Ystepikene
Under en storslått himmel, ved grønne marker på Jæren, driver Ystepikene sitt eget ysteri på Varhaug. Gården har vært i familiens eie i 100 år, og her lager vi knallgode oster ysta på egenprodusert melk.
Ystepikene er dannet med utspring familiegarden som drives av Jon og Siri.
Ystepikene er Siri og døtrene med god hjelp av flere ansatte. Målet vårt er å lage oster som er lette å like samtidig som vi håper å kunne friste med noen spennende smaker.
29.01.25 13:00
Slutter:
29.01.25 15:00