Litle Fuglen - Sommerkonsert med Marit Løfaldli & Ronny Kjøsen

Litle Fuglen - Sommerkonsert med Marit Løfaldli & Ronny Kjøsen
«Litle fuglen» er en lun sommerkonsert der du vil tenke «ja, den der ja» flere ganger. Her får du høre kjente og noen ukjente skandinaviske viser og sanger med tilknytning til sommer, sol og blomstring. Både Marit og Ronny har en fot planta i folkemusikken, så endel av låtene er naturlig nok henta fra den rike folkemusikktradisjonen i Rindal og Nordmøre. Marits oldemor og oldefar var begge sterke tradisjonsutøvere i Rindal, og mye av musikken på konserten er hent herfra. Blant annet tonen til den vakre «Litle fuglen», som Marit har lært av sin far Ola Løfaldli.
Dan Anderssons «Jag väntar vid min stockeld» og Mats Paulsons «Visa vid vindens ängar» er to svenske favoritter du får høre denne kvelden. Velkommen til en variert og trivelig sommerkonsert!

MEDVIRKENDE:
Marit Løfaldli: vokal
Ronny Kjøsen: trekkspill & tangenter.

Konserten er støttet av Trondheim kommune og Sparebank1 SMN!

MER OM UTØVERNE:
Marit kommer fra og er bosatt i Rindal. Hun er utdannet sanger og lektor i musikk ved NTNU i Trondheim og er ansatt som lektor og sangpedagog på musikklinja ved Orkdal vidaregåande skole. Hun har også en mastergrad i logopedi med fordypning i stemme.
Marit jobber også som utøvende sanger med egne prosjekter, ofte innen folkemusikk, viser og singer-/songwriter-tradisjon, og er fast medlem i det gregorianske ensemblet Schola Sanctae Sunnivae i Trondheim.
Hun er i tillegg utdannet yogalærer fra Zenit Yoga i Trondheim, praktiserer selv Ashtanga-yoga og underviser i yoga ved Bakken Helse. Marit er opptatt av å se helheten med pust, kropp og stemme - både sanglig og i hverdagen - og implementerer elementer fra yoga i sangundervisningen.

Hølondingen Ronny Kjøsen er bosatt i Rindal der han jobber som musiker og komponist. Ronny har igjennom en mannsalder drevet med tradisjonsmusikk, komponering og arrangering, kirkemusikk, spilt i danseband, drevet med teater/revy, rock, pop og kor- og korpsdirigering rundt om i Trøndelag.
Selv om sjangrene er mange, banker hjertet sterkest for tradisjonsmusikken og tradisjonsformidlinga. Hans første soloplate som ble utgitt i 2020, «BondeBohem», ble våren 2021 nominert til spellemannspris i klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk. Og i mai 2021 kom det «Garnbøterens notebok» ut, det er ei notebok/plate/biografi med 28 komposisjoner av spellmannen Ole Nilsen Brechan (1827-1898). Dette har også blitt en podcast.
Den brede bakgrunnen og interessen for forskjellige typer musikk har gjort at den musikalske verden er vid og at spellmannen stadig leter å finne nye kulturelle kriker og kroker.
I 2022 har Ronny Statens kunstnerstipend som folkekunster for å fordype seg i arbeidet med tradisjonsmusikken og utvikle seg som musiker.


09.07.22 15:00
Slutter: 09.07.22 16:00
Salget starter om: -460145:34:16

Fastpris

kr 108,00
Du trenger ikke oppdatere siden. Knappen for å bestille billetter blir automatisk aktivert når nedtellingen er ferdig.
Reservasjonen utgår om 15:00
+47

Ordreoppsummering

Billettkategori Antall Pris Gebyr Total