Eventet er ferdig
Julebord: Vårt Arktiske Skattekammer
Bli dratt inn i en levende historie som byr på humor, spenning og refleksjon - samtidig som du får smake på spennende retter fra hav og land, inspirert av jektefartshistorien. Dere får bli med på en seilas til Bergen sammen med flere ulike karakterer fra fortiden, og ikke minst føle på hvordan hjemreisen kunne se ut. Dere avslutter kvelden med en 3-retters middag i Vengen Skafferi.
En gang var den årlige jekteseilasen det mest naturligste av alt. Strabaser og livet om bord, tørrfiskhandelen, makt og avmakt, profitt og risiko. Når vi snakker om jekter i dag, har kysthistorien endret seg. Hvordan kan vi ta vare på minnene til jekteskipperen, fiskerbondekona, styrmannen, mannskapet, samfunnet? - de som risikerte livet sitt for å få mat på bordet og brakte med seg nye kulturimpulser, vaner og varer fra fjerne land.
Meny -
1. Tørrfisk vendt i smør
2. Friterte blåskjell, tang, sellerirot, tyttebær
3. Grønnsakssuppe med spekemat og flatbrød
4. Gravet Reinsdyrplomme, semitørket tomat, hasselnøttkaramell, tindved-vinaigrette, parmesanflak
5. Ribbe, rødkålkrem, eple, gulrot, potetterte, rødvinssjy
6. Norske plommer, flatbrød, karamelliserte mandler, vaniljekrem
Arrangementsstart: 18:00
Dørene åpner: 17:30
Sted: Jektefartsmuseet
En gang var den årlige jekteseilasen det mest naturligste av alt. Strabaser og livet om bord, tørrfiskhandelen, makt og avmakt, profitt og risiko. Når vi snakker om jekter i dag, har kysthistorien endret seg. Hvordan kan vi ta vare på minnene til jekteskipperen, fiskerbondekona, styrmannen, mannskapet, samfunnet? - de som risikerte livet sitt for å få mat på bordet og brakte med seg nye kulturimpulser, vaner og varer fra fjerne land.
Meny -
1. Tørrfisk vendt i smør
2. Friterte blåskjell, tang, sellerirot, tyttebær
3. Grønnsakssuppe med spekemat og flatbrød
4. Gravet Reinsdyrplomme, semitørket tomat, hasselnøttkaramell, tindved-vinaigrette, parmesanflak
5. Ribbe, rødkålkrem, eple, gulrot, potetterte, rødvinssjy
6. Norske plommer, flatbrød, karamelliserte mandler, vaniljekrem
Arrangementsstart: 18:00
Dørene åpner: 17:30
Sted: Jektefartsmuseet
01.12.23 18:00
Slutter:
01.12.23 23:00